Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hummus
- 1 diente de ajo
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva)
- 60 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- 40 g de semillas de sésamo tostado (ajonjolí)
- ½ cucharadita de sal
- 70 g aceite de oliva (y un poco más para servir)
-
1
pellizco de pimentón
lub 1 pellizco de comino molido
Pan naan
- 450 g de harina de fuerza
- 200 g de yogur griego
-
100
g de leche
lub 100 g de agua - 30 g de aceite de girasol
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3182 kJ / 761 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 106.2 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 431 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel con ensalada y salsa tahini
9h
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1 Std. 10 Min
Pan naan con coliflor especiada, crema de queso feta y tahini de matcha
1 Std. 20 Min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45min
Pan indio
45min
Salsa de yogur masala (Raita masala) - India
5 Min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1 Std.
Bao buns vegetarianos
40min
Gyozas vegetarianas de shiitake
2 Std. 30 Min
Bao buns con gambones crujientes
1 Std.
Naan indio
1h 40min
Bao buns de secreto ibérico
2 Std. 30 Min