Quiche de puerro y queso gallego

Quiche de puerro y queso gallego

3.9 63 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 raciones

Składniki

Masa
  • 250 g de harina de trigo
  • 120 g de mantequilla fría (en trozos pequeños) y 1 cucharadita más para untar el molde
  • 1 huevo
  • 1 - 2 pellizcos de sal
Relleno y horneado
  • 500 g de puerro (solo la parte blanca) en trozos
  • 50 g de mantequilla
  • 400 - 500 g de queso gallego (tipo Arzúa-Ulloa) en trozos
  • 150 g de nata (35% de grasa)
  • 150 g de leche
  • 3 huevos
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 537 kcal / 2245 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 39.5 g
Węglowodany 26.2 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...