Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 1 cucharadita de azúcar
- 20 g de levadura prensada fresca
- 120 g de kéfir
- 200 g de harina integral
- 250 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- aceite para engrasar
- 1 cucharada de semillas de lino
- 1 cucharada de semillas de sésamo
- 1 cucharada de pipas de calabaza
- 1 cucharada de pipas de girasol
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 394 kJ / 94 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 81.5 mg
Alternatywne przepisy
Pan de espelta
2h 20 min
Pan integral de molde
3h
Pan rústico de cúrcuma
9 Std. 30 Min
Pan integral al vapor
2 Std.
Pan integral con harina multicereales
3u. 50min
Pan de molde con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2 godz. 40 min
Pan integral con muesli
4 Std.
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12h 30min
Pan de maíz (Broa de milho)
3h 30min
Pan de cinco semillas
1 godz. 50 min
Pan integral de espelta y centeno
2 godz. 15 min