Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Zwiebel-Gratin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Gouda mittelalt, in Stücken200 g
-
Kartoffeln in Stücken2000 g
-
Gemüsezwiebeln (ca. 400 g), geviertelt2
-
Salz4 TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Muskat4 Prisen
Eiermilch
-
Knoblauchzehe1
-
Sahne150 g
-
Milch150 g
-
Eier2
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1100 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kartoffelmuffins mit Pilzsauce
2 godz. 15 min
Potato pie
1 godz. 40 min
Kartoffel-Zwiebel-Gratin
1 godz. 10 min
Penne überbacken mit Mandelbröseln
1 godz. 45 min
Kartoffelauflauf
1 godz. 15 min
Zwiebelsuppe
40 min
Chinesische Pommes
35 min
Reisbällchen
25 min
Kartoffel-Auflauf "Venezia"
1 godz. 20 min
Nudelauflauf
45 min
Kartoffelgratin ruck-zuck
45 min
Kartoffelgratin XXL
1 godz. 30 min