Bauernpizza

Bauernpizza

4.4 152 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl
    350 g
  • Wasser
    200 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl
    25 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Suppengemüse (Möhre, Sellerie, Porree), in Stücken
    250 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Wasser
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Crème fraîche
    200 g
  • Erbsen, TK aufgetaut
    300 g
  • Schinken, gekocht in Streifen
    200 g
  • Gouda in Streifen
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1037 kcal / 4340 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 101 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 2001 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...