Schoko-Kirsch-Kuchen aus dem Varoma

Schoko-Kirsch-Kuchen aus dem Varoma

3.9 195 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
18 Stücke

Składniki

  • Mandeln
    150 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
    150 g
  • Butter in Stücken
    150 g
  • Schattenmorellen (680 g), abgetropft
    1 Glas
  • Zucker
    70 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Eier
    3
  • Wasser
    500 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Kakao zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 1119 kJ / 267 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...