Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di cipolle, 70 g a metà, 100 g a strisce sottili,
- 1 - 2 di peperoncini verdi, freschi
- 20 g di ginger, fresco, a fettine sottili
- 1 spicchio di aglio
-
3 ½
cucchiai di ghi
lub 3 ½ cucchiai di burro chiarificato - 1 cucchiaino di curry in polvere, dolce
- ½ stecca di cannella
- 1 cucchiaino di curcuma, secca, in polvere
- 4 capsule di cardamomo
- 1 cucchiaino di semi di senape, marroni
- 300 g di spinacini novelli, freschi
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 250 g di lenticchie gialle secche
- 1 scatola polpa di pomodoro a pezzi (400 g)
- 650 g di brodo vegetale
- 1 cucchiaino di semi di coriandolo
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- 8 gambi di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1630 kJ / 389 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal di lenticchie
35 Min
Dahl di lenticchie con spinaci
35 Min
Curry di lenticchie
50 Min
Hummus
10min
Gazpacho
1h 15min
Zuppa di asparagi e aneto
25min
Naan al coriandolo
1h 15min
Tartare di verdure
25min
Curry indiano di verdure
1h 10min
Gazpacho
1h 15min
Brownies
1 Std.
Flammkuchen con pere e gorgonzola
1 Std.