Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di mandorle pelate
- 300 g di carote, pelate e a pezzi (3 cm)
- 200 g di zucchero
- 4 tuorli
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata
- 60 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (½ bustina)
- 1 pizzico di sale
- 4 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1652 kJ / 392 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di carote
1sa 10 dk
Dolce di carote e mandorle
1 godz.
Torta allo yogurt
40min
Plumcake con cioccolato e pesche
55 min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1sa 10 dk
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 godz.
Torta al cocco
1 godz.
Torta noci e cioccolato
1h 30min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta di mele e yogurt
1h 30min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1 godz.