Torta alle mandorle e carote
TM6 TM5

Torta alle mandorle e carote

4.3 (315 ocen)

Składniki

  • 300 g di mandorle pelate
  • 300 g di carote, pelate e a pezzi (3 cm)
  • 200 g di zucchero
  • 4 tuorli
  • ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata
  • 60 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (½ bustina)
  • 1 pizzico di sale
  • 4 albumi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1652 kJ / 392 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy