Torta alle mandorle e carote

Torta alle mandorle e carote

4.3 345 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 porzioni

Składniki

  • 300 g di mandorle pelate
  • 300 g di carote pelate e a pezzi (3 cm)
  • 200 g di zucchero
  • 4 tuorli
  • ½ limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata
  • 60 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (½ bustina)
  • 1 pizzico di sale
  • 4 albumi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 392 kcal / 1652 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...