Torta alle mandorle e carote

Torta alle mandorle e carote

4.3 337 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 porzioni

Składniki

  • di mandorle pelate
    300 g
  • di carote pelate e a pezzi (3 cm)
    300 g
  • di zucchero
    200 g
  • tuorli
    4
  • limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata
    ½
  • di farina tipo 00 + q.b.
    60 g
  • di lievito in polvere per dolci (½ bustina)
    1 cucchiaino
  • di sale
    1 pizzico
  • albumi
    4

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 392 kcal / 1652 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...