![Korma alla pescatora Korma alla pescatora](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9C1083C-9C7F-46CD-80FC-9E95F95250BD/Derivates/9E6F7127-1ED2-4FBD-B830-64FFD5F38FA4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di foglie di coriandolo, fresche
- 60 g di cipolle, tagliate a metà
- 60 g di pomodori, tagliati a metà
- 60 g di olio vegetale
- 15 g di radice di zenzero fresco, a fettine sottili
- 3 spicchi di aglio
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 cucchiaino di coriandolo, in polvere
- ¼ di cucchiaino di chili in polvere
- 2 chiodi di garofano
- 2 capsule di cardamomo
- 20 g di mandorle tritate
- 150 g di latte di cocco
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 30 g di burro
- 100 g di calamari, interi, di media misura, solo il corpo, eviscerati, a strisce
- 12 gamberetti, crudi, sgusciati, grandi
- 100 g di filetto di merluzzo, senza pelle, a strisce (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta ai porri con topping di castagne
Brak ocen
Vellutata di patate e spigola (6-7 mesi)
Brak ocen
Insalata di pollo al curry
Brak ocen
Panini al müesli (dolci)
Brak ocen
Spaghetti cinesi con verdure
40 мин.
Dhal
40 мин.
Agnello al curry indiano
1ч. 30 мин.
Torta Schlorzifladen
Brak ocen
Budini al cocco al vapore
Brak ocen
Couscous con agnello e verdure
50 мин.
Petto d'anatra in salsa di zenzero e arance, purè di patate e fagiolini
1 godz. 10 min
Ravioli al vapore
45 min