Grießpudding mit Apfelkompott
TM6 TM5

Grießpudding mit Apfelkompott

3.4 (50 ocen)

Składniki

Apfelkompott

  • 500 g Äpfel (ca. 5 Äpfel), geschält, geachtelt und entkernt, in Stücken
  • ½ Zitrone, Saft gepresst
  • ½ TL Zimt, gemahlen
  • 50 g Cranberrys, getrocknet
  • 100 g Wasser

Grießpudding

  • 100 g Weichweizengrieß
    lub Dinkelgrieß
  • 200 g Wasser
  • 300 g Orangensaft, frisch gepresst
  • 1 EL Zucker (opcjonalnie)
  • 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 200 - 250 g griechischer Joghurt (10% Fett)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
866 kJ / 207 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy