Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apfelkompott
- 500 g Äpfel (ca. 5 Äpfel), geschält, geachtelt und entkernt, in Stücken
- ½ Zitrone, Saft gepresst
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 50 g Cranberrys, getrocknet
- 100 g Wasser
Grießpudding
-
100
g Weichweizengrieß
lub Dinkelgrieß - 200 g Wasser
- 300 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1 EL Zucker (opcjonalnie)
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 - 250 g griechischer Joghurt (10% Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießkoch mit Orangenfilets
20min
Mandelporridge
15 min
Birchermüsli-Trockenmischung
10 min
Kürbissuppe mit Hirse
35 Min
Gebackener Frühstücksauflauf
1 Std.
Rote Grütze mit Weichseln
15 min
Warmer Apfelstrudel-Smoothie
15 min
Bratapfeldrink
15 min
Apfel-Birnen-Gewürz-Kompott
20min
Bunte Ostereier - gelb, blau
2 Std. 40 Min
Wärmende Kokos-Porridge-Bowl
20min
Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen
20min