Urządzenia i Akcesoria
Grießpudding mit Apfelkompott
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
Apfelkompott
-
Äpfel (ca. 5 Äpfel), geschält, geachtelt und entkernt, in Stücken500 g
-
Zitrone Saft gepresst½
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Wasser100 g
-
Cranberrys, getrocknet50 g
Grießpudding
-
Wasser200 g
-
Orangensaft, frisch gepresst300 g
-
Zucker (optional)1 EL
-
Vanillezucker selbst gemacht1 EL
-
DinkelgrießWeizengrieß100 g
-
griechischer Joghurt (10% Fett)200 - 250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
19 mg
Białko
6 g
Kalorie
781 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nom, nom, nom
77 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Warmer Apfelstrudel-Smoothie
15 Min
Sommerporridge
25 Min
Heiße Banane
10 Min
Schoko-Chia-Pudding (kalt gerührt)
20 Min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 Min
Porridge mit gedämpftem Pfirsich
20 Min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55 Min
Wärmende Kokos-Porridge-Bowl
20 Min
Apfel-Couscous-Frühstück
50 Min
Mandelporridge
15 Min
Apfel-Birnen-Gewürz-Kompott
20 Min
Schnelles warmes Müsli
10 Min