Urządzenia i Akcesoria
Grießpudding mit Apfelkompott
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
Apfelkompott
-
Äpfel (ca. 5 Äpfel), geschält, geachtelt und entkernt, in Stücken500 g
-
Zitrone Saft gepresst½
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Wasser100 g
-
Cranberrys, getrocknet50 g
Grießpudding
-
Wasser200 g
-
Orangensaft, frisch gepresst300 g
-
Zucker (optional)1 EL
-
Vanillezucker selbst gemacht1 EL
-
DinkelgrießWeizengrieß100 g
-
griechischer Joghurt (10% Fett)200 - 250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
19 mg
Białko
6 g
Kalorie
781 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nom, nom, nom
77 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Mandelporridge
15 min
Kokosmilchreis mit gebratenen Bananen
35 min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 min
Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen
20 min
Heiße Banane
10 min
Apfel-Couscous-Frühstück
50 min
Apfel-Birnen-Gewürz-Kompott
20 min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50 min
Wärmende Kokos-Porridge-Bowl
20 min
Schnelles warmes Müsli
10 min
Schokoporridge
15 min