Urządzenia i Akcesoria
Orangensoufflé
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen80 g
-
Orange unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst1
-
Eier getrennt3
-
Speisestärke25 g
-
Magerquark gut abgetropft200 g
-
Wasser, heiß
-
Puderzucker
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
754 kJ /
180 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Joghurtmousse Vanille
2 godz. 30 min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1 godz. 20 min
Cappuccino-Traum
3 godz. 30 min
Joghurt-Walnuss-Eis mit Honig
6 godz.
Zitronensoufflé
45 min
Ananas-Kokos-Pudding
2 godz.
Cassata-Creme
20 min
Fruchtnektar
10 min
Tiramisu mit Erdbeeren
2 godz.
Café Latte-Tiramisu mit Pistazienkrokant
1 godz. 30 min
Beerenmousse
5 godz.
Schneenockerl
30 min