Orangensoufflé
TM31 TM5 TM6

Orangensoufflé

3.7 (20 ocen)

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • 80 g Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen
  • 1 Orange, unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
  • 3 Eier, getrennt
  • 25 g Speisestärke
  • 200 g Magerquark, gut abgetropft
  • Wasser, heiß
  • Puderzucker

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
754 kJ / 180 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy