Zimt-Torte

Zimt-Torte

4.4 314 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Biskuitboden
  • Butter zum Einfetten
  • Haselnüsse
    200 g
  • Eier getrennt
    4
  • Zucker
    130 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Mehl
    80 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Zimt
    2 TL
Kirschfüllung
  • Schattenmorellen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen
    1 Glas
  • Speisestärke
    30 g
  • Zucker
    20 g
  • Zimt
    1 Prise
Sahnefüllung und Fertigstellung
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Puderzucker
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 260 kcal / 1088 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...