Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- Butter zum Einfetten
- 200 g Haselnüsse
- 4 Eier, getrennt
- 130 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 2 TL Zimt
Kirschfüllung
- 1 Glas Schattenmorellen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 30 g Speisestärke
- 20 g Zucker
- 1 Prise Zimt
Sahnefüllung und Fertigstellung
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Latte-Macchiato-Torte
5h 30min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Rumtorte
4 godz.
Multifrucht-Erdbeer-Traum
1h 40min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Rahmkuchen
9 Std. 25 Min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min