
Urządzenia i Akcesoria
Zimt-Torte
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Biskuitboden
-
Butter zum Einfetten
-
Haselnüsse200 g
-
Eier getrennt4
-
Zucker130 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Mehl80 g
-
Backpulver1 TL
-
Zimt2 TL
Kirschfüllung
-
Schattenmorellen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen1 Glas
-
Speisestärke30 g
-
Zucker20 g
-
Zimt1 Prise
Sahnefüllung und Fertigstellung
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Puderzucker2 EL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
260 kcal /
1088 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Noch ein Stück!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy