Urządzenia i Akcesoria
Schokoladentorte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Mandeln150 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken150 g
-
Zucker250 g
-
Eier6
-
Mehl250 g
-
Backpulver2 TL
-
Rum25 g
-
Johannisbeer-Gelee200 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Crème fraîche100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Schokoladenraspeln50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
2090 kJ /
499 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Noch ein Stück!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 godz.
Schokoladen-Torte
3 godz. 20 min
Erdbeertorte
4 godz.
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 godz. 30 min
Schachbrett-Torte
5 godz. 10 min
Panamatorte
2 godz. 30 min
Schoko-Schokokuchen
2 godz. 30 min
Nougat-Muffins
50 min
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Stracciatellakuchen
1 godz. 10 min