Schokoladentorte

Schokoladentorte

4.3 96 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    250 g
  • Mandeln
    150 g
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    150 g
  • Zucker
    250 g
  • Eier
    6
  • Mehl
    250 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Rum
    25 g
  • Johannisbeer-Gelee
    200 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 TL
  • Schokoladenraspeln
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 499 kcal / 2090 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...