Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Mandeln
- 150 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 250 g Zucker
- 6 Eier
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 25 g Rum
- 200 g Johannisbeer-Gelee
- 300 g Sahne
- 100 g Crème fraîche
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Schokoladenraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2090 kJ / 499 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 godz. 30 min
Apfelkuchen
1 Std.
Schokoladentorte
2h 15min
Panamatorte
2 Std. 30 Min
Kokostorte
7小时 30 分钟
Nuss-Schoko-Torte
9 Std. 30 Min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Stracciatellakuchen
1 Std. 10 Min
Erdbeertorte
4h
Nougat-Muffins
50 min
Muffins mit Schokoladenstückchen
1 Std.