
Urządzenia i Akcesoria
Schokoladentorte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Mandeln150 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken150 g
-
Zucker250 g
-
Eier6
-
Mehl250 g
-
Backpulver2 TL
-
Rum25 g
-
Johannisbeer-Gelee200 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Crème fraîche100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Schokoladenraspeln50 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
499 kcal /
2090 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Noch ein Stück!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy