![Schiacciata anguria e prosciutto Serrano Schiacciata anguria e prosciutto Serrano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db40c369-a3ce-4110-9f83-b25d1fd333e2/Derivates/c60bb69a-1b24-46f9-b6c7-e07257196411.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto schiacciata
- 150 g di farina tipo 00
- 80 g di farina di segale integrale
- 30 g di burro morbido
- 120 g di acqua
- ¼ di cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di scalogno a pezzi
- 200 g di panna acida (30% di grassi)
- 30 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 200 g di polpa di anguria a dadini (2 cm)
- 50 g di rucola
- 100 g di prosciutto Serrano a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2726 kJ / 652 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.4 g
Alternatywne przepisy
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Piadina romagnola
15 min
Insaporitore per pizza
30 min
Crescia sfogliata urbinate
1 Std. 30 Min
Nugget di pollo con chutney al melone
3h
Piadina al miele
1h 10 min.
Pizzette marinare
1h 35min
Rotoli di piadina con alici, tonno e pomodorini
1h
Salsa ai funghi e vino bianco
30 min
Schiacciata mediterranea
1h
Piadina romagnola farcita
55 min
Focaccia allo yogurt
3h