Menù: Crêpes primaverili, costolette di agnello alle erbe aromatiche e mousse al cioccolato (Bimby Friend)

Menù: Crêpes primaverili, costolette di agnello alle erbe aromatiche e mousse al cioccolato (Bimby Friend)

4.3 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

Costolette di agnello
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di erbe aromatiche fresche miste
    30 g
  • costolette di agnello
    8
  • senape q.b.
Ragù di verdure
  • di cipollotto a pezzi
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di piselli freschi
    250 g
  • di fagiolini verdi freschi a tocchetti (2 cm)
    250 g
  • di carote a tocchetti (1 cm)
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe
    1 pizzico
  • di acqua
    200 g
  • di passata di pomodoro
    350 g
Crêpes
  • di burro
    50 g
  • di latte
    600 g
  • di farina tipo 00
    250 g
  • uova
    4
  • di sale
    1 pizzico
Mousse al cioccolato
  • di panna (35% di grassi) fredda
    500 g
  • di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
    400 g
  • di latte intero
    500 g
  • tuorli
    6
Besciamella
  • di latte intero
    500 g
  • di burro a pezzi
    40 g
  • di farina tipo 00
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di scamorza a pezzetti
    200 g
  • Parmigiano reggiano grattugiato q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 977.9 kcal / 4091.4 kJ
Białko 44.8 g
Tłuszcz 58.9 g
Węglowodany 65.9 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 27.3 g
Sód 770.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...