Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g manteiga bem fria, cortada em cubos
- 40 g açúcar
- 40 g leite
- 1 ovo
- 500 g alperce cortado em metades
- 1 ½ c. chá de mistura de especiarias para doces (cardamomo, canela e noz-moscada em pó)
- 3 c. chá de açúcar demerara p/ polvilhar
- 1 gema de ovo
- Gelado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1078 kJ / 258 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1ωρ. 20 λεπτ.
Clafoutis de mirtilos
55 min
Pão de banana
1ωρ. 20 λεπτ.
Enrolado de cogumelos
1ωρ. 20 λεπτ.
Scones de cebola e tomilho
30 λεπτ.
Cocottes com ovo, ervilhas e presunto
30 λεπτ.
Clafoutis de ananás
35min
Focaccia com azeitona e alecrim
72u.
Caldo de borrego com ravioli de abóbora assada e tomilho
8 Std. 50 Min
Cobler de fruta da época
1h 15min
Pão enrolado com pesto
1 godz. 40 min
Focaccias
2 Std.