Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
Zitronenschale unbehandelt (à ca. 1 x 4 cm), dünn abgeschält2 Streifen
-
Gelierzucker 1:1500 g
-
Johannisbeeren500 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
1 g
Kalorie
2378 kJ /
568 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
131 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sommer im Glas
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 min
Johannisbeergelee
25 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 godz.
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 min
Kirschkonfitüre
25 min