![Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/300A4E2A-6A31-4F79-A748-CD6C1B7B6E1E/Derivates/B94D73AE-C88F-44CD-B7D3-72B6D3B2357D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (à ca. 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 500 g Gelierzucker 1:1
- 500 g Johannisbeeren
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2378 kJ / 568 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beeren-Mix-Konfitüre
1h
Johannisbeergelee
25 min.
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min.
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2h 20min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min.
Rhabarber-Konfitüre
30min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 min.
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min.
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min.
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30min
Kirschkonfitüre
25 min.
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min