Urządzenia i Akcesoria
Dutch Baby mit Orangen-Schmand
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 Portionen
Składniki
-
Eier3
-
Milch250 g
-
Mehl150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Zucker40 g
-
Salz1 Prise
-
Butterschmalz (z. B. Butaris)1 - 2 EL
-
Orangenschale (à 2 x 4 cm)2 Streifen
-
Schmand200 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
2355 kJ /
563 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Magazin 5/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Karamellsauce, salzig
20 min
Hotteok (Süßer gefüllter Pfannkuchen)
1 godz. 30 min
Butterscotch-Karamellsauce
15 min
Scones
40 min
Karamell-Chai, alkoholfrei
20 min
Giant Cookie for 2
30 min
Kardamom-Rosen-Shortbread
1 godz. 30 min
Pfannkuchen vom Blech
45 min
Masala Chai (Chai-Tee)
15 min
Peshwari Naans
2 godz.
Armes Burgfräulein
20 min
Karamell-Soufflé mit flüssigem Kern
30 min