Urządzenia i Akcesoria
Mini-Zitronen-Gugelhupfe mit Rosmarin-Frosting
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 Stück
Składniki
Zitronen-Rosmarin-Kuchen
-
Zitronen unbehandelt3
-
Öl zum Einfetten
-
Zucker70 g
-
Mandeln50 g
-
Rosmarin abgezupft2 Zweige
-
Mehl280 g
-
Ei1
-
Milch170 g
-
Backpulver10 g
-
Salz1 Prise
Rosmarin-Frosting und Fertigstellung
-
Zucker60 g
-
Rosmarin abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren1 Zweig
-
Frischkäse150 g
-
Milch1 EL
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
302 mg
Białko
10 g
Kalorie
2115 kJ /
505 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MMMHH... Sommer!
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 godz.
Carrot-Cheesecake
1 godz. 30 min
Zitronen-Basilikum-Eis
12 godz.
Glutenfreie Apfelküchlein
1 godz.
Reis-Röllchen mit Erdnussdip
45 min
Gefülltes Gemüse (Les petits farcis des légumes à la provençale)
1 godz. 30 min
Green Goddess Salad
20 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Himbeer-Minz-Eis
5 min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 godz.
Möhrenkuchen mit Frischkäse-Guss
1 godz. 30 min
Möhrenkuchen, schwedisch
2 godz.