Mini-Zitronen-Gugelhupfe mit Rosmarin-Frosting

Mini-Zitronen-Gugelhupfe mit Rosmarin-Frosting

3.9 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 Stück

Składniki

Zitronen-Rosmarin-Kuchen
  • Zitronen unbehandelt
    3
  • Öl zum Einfetten
  • Zucker
    70 g
  • Mandeln
    50 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Mehl
    280 g
  • Ei
    1
  • Milch
    170 g
  • Backpulver
    10 g
  • Salz
    1 Prise
Rosmarin-Frosting und Fertigstellung
  • Zucker
    60 g
  • Rosmarin abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    1 Zweig
  • Frischkäse
    150 g
  • Milch
    1 EL
  • Salz
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 505 kcal / 2115 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 302 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...