Mini-Zitronen-Gugelhupfe mit Rosmarin-Frosting

Mini-Zitronen-Gugelhupfe mit Rosmarin-Frosting

3.8 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 Stück

Składniki

Zitronen-Rosmarin-Kuchen
  • Zitronen unbehandelt
    3
  • Öl zum Einfetten
  • Zucker
    70 g
  • Mandeln
    50 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Mehl
    280 g
  • Ei
    1
  • Milch
    170 g
  • Backpulver
    10 g
  • Salz
    1 Prise
Rosmarin-Frosting und Fertigstellung
  • Zucker
    60 g
  • Rosmarin abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    1 Zweig
  • Frischkäse
    150 g
  • Milch
    1 EL
  • Salz
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 302 mg
Białko 10 g
Kalorie 2115 kJ / 505 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...