Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 500 g de lait
- 100 g de sucre
- 20 g de fécule de maïs (voir conseil)
- 2 oeufs
-
1
c. à soupe de beurre (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de crème (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844 kJ / 441 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel
5 Std. 30 Min
Crème dessert au caramel
1h
Crème anglaise
15min
Mousse au chocolat
3h 20min
Pain au lait
2h 20min
Mayonnaise
5 Min
Riz au lait
1h
Crème dessert
15min
Crackers au fromage
2 godz. 30 min
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 min
Crème dessert (TM5/6 Metric)
15min