Mexikanische Maiscremesuppe mit Pute

Mexikanische Maiscremesuppe mit Pute

4.1 202 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Koriander ohne Stiele
    ½ Bund
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Mais (Abtropfgew. 285 g)
    1 Dose
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • Putenbrust in mundgerechten Stücken
    200 g
  • Paprika edelsüß zum Würzen
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 Prise
  • Crème fraîche
    100 g
  • Limettensaft
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 981 kJ / 235 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...