
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 400 g Risoni-Nudeln (siehe Tipp)
- 200 - 250 g Frischkäse
- 200 g Sahne
- 200 g Blattspinat, TK portionierbar, aufgetaut
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 150 g Schinken, gekocht in Scheiben, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 1 - 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 812 kcal / 3399 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Węglowodany
- 82 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Sód
- 1970 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbis-Brokkoli-Bratlinge mit Kräuterdip
1 godz.
Würzig-schneller Reiseintopf
35 min
Schneller One-Pot-Tomaten-Reis
1 godz. 5 min
Kichererbsen-Linsen-Suppe
35 min
Hähnchen-Gyros-Topf
30 min
Gnocchi al verde mit Erbsen und Brühwürstchen
30 min
Blitz-Gnocchi mit Frischkäsesauce
30 min
Grünkohl-Kartoffelstampf mit Mettwürstchen
30 min
Kartoffel-Spinat-Gratin
1 godz. 30 min
Fixes Tomaten-Süppchen
15 min
Cheese-Makkaroni
30 min
Gnocchi mit Chicken-Alfredo-Sauce
25 min