Rindfleisch-Pie mit Bier

Rindfleisch-Pie mit Bier

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

Rindfleisch-Füllung
  • Olivenöl
    40 g
  • Rindfleisch, ohne Knochen in Würfeln (2 cm)
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Wasser
    250 g
  • Porree in Ringen
    150 g
  • Bier dunkle
    330 g
  • frischer Thymian abgezupft
    1 TL
  • Worcestershire Sauce
    1 EL
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Brühwürfel für Fleischbrühe (für 0,5 l)
Teig und Fertigstellung
  • Mehl
    150 g
  • Butter kalt, in Stücken
    65 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Eigelb verquirlt
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 647 kcal / 2711 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...