Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sour cream pastry
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 200 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 120 g sour cream
Lemon curd filling
- 240 g white sugar
- 150 g freshly squeezed lemon juice
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 3 eggs
- fresh berries of choice, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 422.3 kJ / 100.5 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 6.1 mg
Alternatywne przepisy
Hot cross buns
1h 40min
Fruity pear mince tarts
2h 30 min
Red and green Christmas shortbread
2h 20min
Choux pastry
2h
Sultana, apple and custard scrolls
4h 30 min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min
Lemon meringue tarts
25 godz. 30 min
Sticky date pudding
1h 30min
Lemon curd (TM6)
15min
Portuguese-style custard tarts
40min
Buttermilk scones
35 Min