Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Wasser
- 15 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 500 g Weissmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 40 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 270 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Sandwichbrot
3u.
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
UrDinkel Brot
11 Std.
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Sandwichbrot
3u.
Brötchen
1 godz. 40 min
Baguette
3h 45min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 Std. 30 Min
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
Tessinerli
1 Std. 50 Min
Brötchensonne
2 godz.