![Toastbrot Toastbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7dbb1c2d4b66652c5dbef19e6972ea21/Derivates/2a36424b91d29826c90278a9ca4f147a46c4fd9b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Wasser
- 15 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 500 g Weissmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 40 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 270 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
Toastbrot
16 Std.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Varoma-Brötli
2 Std. 15 Min
Vollkornbrot mit Aufstrich und Poulet-Fleischbällchen
2 Std.
Schnelles Brot
1 Std. 15 Min
Ruchbrot im Brattopf
2h 25min
Sandwichbrot
3 Std.
Grundteig für Brot
24h 30min
UrDinkel Brot
11h
6-Strang-Butterzopf
2 Std. 35 Min