![Griessklösschen (Suppeneinlage) Griessklösschen (Suppeneinlage)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9540264B-CC9F-4934-8422-FE1D490441F4/Derivates/12e19a39-0f92-4008-ae0b-40430e701c72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 80 g Hartweizengriess
- 1 EL Kerbel, frisch, getrocknet
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 542 kJ / 125 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaiserschmarrn
35 min
Apfelstrudel
1 godz. 45 min
Pizzateig
1 Std.
Semmelknödel
50 Min
Spätzle
30 min
Käsesauce
15 min
Béchamelsauce
15 min
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 Std.
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 Std. 20 Min
Pfannkuchen für jeden Tag
20 min
Apfelküchlein
45 Min
Badischer Flammkuchen
1 Std.