Urządzenia i Akcesoria
Griessklösschen (Suppeneinlage)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch150 g
-
Butter40 g
-
Salz½ TL
-
Muskatnuss, gemahlen2 Prisen
-
Hartweizengriess80 g
-
Kerbel, frisch getrocknet1 EL
-
Ei1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
542 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 godz.
Kaiserschmarrn
35 min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 godz.
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Semmelknödel
50 min
Béchamelsauce
15 min
Spätzle
30 min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 godz. 30 min
Apfelküchlein
45 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Dampfnudeln mit Kirschen
1 godz. 50 min