![Linsensuppe Linsensuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F1777F06-B40D-4E3C-91A8-DA464C96D637/Derivates/C1266732-8EA0-4035-BEF4-8FE68E03A0A3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Linsen, getrocknet
- 1150 g Wasser
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g Speck, gewürfelt
- 150 g Karotten, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Lauch, in Ringen
-
2
geh. TL Fleischbouillon Paste
lub 2 Fleischbouillonwürfel - 30 g Essig
- 2 - 4 Brühwürste (ca. 200 g, 2 dicke oder 4 dünne Brühwürstchen), in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1806 kJ / 432 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 14.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 Min
Reibekuchen
45 Min
Kartoffelsuppe
1 Std.
Paniermehl
5min
Apfelrotkohl
1ωρ. 10 λεπτ.
Kartoffelpüree
45 Min
Erbsensuppe mit Würstchen
1 godz. 45 min
Rindfleischsuppe mit Markklösschen
2 godz.
Sauce Hollandaise
15 dk
Pfannkuchen für jeden Tag
20 dk
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 Min
Spargel mit Kartoffeln
50 Min