Käse-Lauch-Suppe

Käse-Lauch-Suppe

3.2 212 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • pflanzliches Öl
    20 g
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Lauch in Ringen (5 mm)
    200 g
  • Wasser
    600 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Gemüsebouillonwürfel
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Crème fraîche
    200 g
  • Kräuterfrischkäse
    200 g
  • Schnittlauch in Röllchen, zum Bestreuen (optional)
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 625 kcal / 2619 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...