Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Lauch

Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Lauch

3.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Ziegenkäse-Soufflé und Lauch
  • Butter zum Einfetten
  • Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen
    40 g
  • Milch
    130 g
  • frischer Ziegenkäse
    140 g
  • Salz
    ½ TL
  • Eier getrennt
    2
  • Wasser
    500 g
  • Lauch nur die weissen Teile, in Ringen (5 mm)
    300 g
  • rote Peperoni in Würfeln (1 cm)
    50 g
Joghurtsauce
  • frischer Ziegenkäse
    60 g
  • Joghurt
    125 g
  • Schnittlauch, frisch in Röllchen
    6 Stängel
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 260 kcal / 1089 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...