![Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Lauch Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Lauch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C550989E-99C6-411D-80FC-22A0FF770BA1/Derivates/C6966E5F-1EFF-42AC-9ABA-E47DA0608B93.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ziegenkäse-Soufflé und Lauch
- Butter zum Einfetten
- 40 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 130 g Milch
- 140 g frischer Ziegenkäse
- ½ TL Salz
- 2 Eier, getrennt
- 500 g Wasser
- 300 g Lauch, nur die weissen Teile, in Ringen (5 mm)
- 50 g rote Peperoni, in Würfeln (1 cm)
Joghurtsauce
- 60 g frischer Ziegenkäse
- 125 g Joghurt
- 6 Stängel Schnittlauch, frisch, in Röllchen
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce
45 Min
Sauce béarnaise
20 dk
Orangen-Schoko-Brownie
2 godz. 40 min
Forellenmousse
5min
Linguine mit Scampi und Zitronensauce
20 dk
Muscheln in Weissweinsud
35 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Penne mit Makrelen, Cherry-Tomaten und Kräutern
35 Min
Sizilianischer Crevettensalat
40 Min
Thunfischmousse
10min
Lammfilet an pinker Pfefferkornsauce
45 Min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1 Std.