Kartoffeln mit Blumenkohl und Sauce Hollandaise für Viele

3.6 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen

Składniki

Kartoffeln und Blumenkohl
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (2 cm)
    1600 g
  • Blumenkohlröschen (3 cm)
    1300 g
Sauce Hollandaise und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    250 g
  • griechisches Joghurt (ca. 10% Fett)
    300 g
  • Eier
    3
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
    2 Prisen
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Senf
    10 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Muskatnuss, gemahlen zum Abschmecken

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 388.5 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1546.5 kJ / 369.6 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 46.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...