Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Brötchen, altbacken, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 400 g Hackfleisch, gemischt
- 800 g Wasser
-
1
geh. TL Fleischbouillon Paste
lub 1 Fleischbouillonwürfel - 700 g Kartoffeln, in Stücken
Kapernsauce und Fertigstellung
- 200 g Rahm
- 1 TL Zitronensaft
- 50 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 60 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2559 kJ / 611 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milchreis
1h
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50min
Königsberger Eintopf
45 min
Reibekuchen
45 min
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2 godz.
Kartoffelpüree
45 min
Erbsensuppe mit Würstchen
1 godz. 45 min
Heringsstipp mit Kartoffeln
1h
Sauce Hollandaise
15min
Paniermehl
5min
Spargel mit Kartoffeln
50min
Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis
2 godz.