Urządzenia i Akcesoria
香菇蛋黃肉包
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 個
Składniki
香菇蛋黃肉餡
-
豬油10 克
-
乾香菇 泡軟,切4等份10 克
-
油蔥酥2 大匙
-
豬絞肉230 克
-
米酒1 大匙
-
水3 大匙
-
醬油1 ½ 大匙
-
糖1 ½ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
五香粉¼ 茶匙
包子麵糰
-
水60 克
-
乾酵母粉½ 茶匙
-
糖20 克
-
中筋麵粉 多備一些撒粉用210 克
-
鹽¼ 茶匙
-
牛奶70 克
-
油1 茶匙
-
鹹蛋黃 每顆切4等份3 顆
蒸包子
-
水600 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 個
Białko
15.3 g
Kalorie
1365.3 kJ /
326.6 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
各種餡料‧包起來
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan