Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
香菇蛋黃肉餡
- 10 克 豬油
- 10 克 乾香菇 ,泡軟,切4等份
- 2 大匙 油蔥酥
- 230 克 豬絞肉
- 1 大匙 米酒
- 3 大匙 水
- 1 ½ 大匙 醬油
- 1 ½ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 五香粉
包子麵糰
- 60 克 水
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 20 克 糖
- 210 克 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
- ¼ 茶匙 鹽
- 70 克 牛奶
- 1 茶匙 油
- 3 顆 鹹蛋黃 ,每顆切4等份
蒸包子
- 600 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 1365.3 kJ / 326.6 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.3 g