山藥鮮魚蛤蜊湯

山藥鮮魚蛤蜊湯

5.0 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 人份

Składniki

  • 魚高湯
    1300 克
  • 切絲
    10 克
  • 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨
    300 克
  • 石斑魚片 切塊
    300 克
    300 克 海鱸魚片, ,切塊
  • 米酒
    3 大匙
  • 新鮮山藥 去皮,切片(詳見要訣)
    150 克
  • ½ 茶匙
  • 黑麻油
    ½ 茶匙
  • 切蔥花
    10 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 19.2 g
Kalorie 609 kJ / 145.8 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...