Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
秋葵味噌蛋
- 20 克 味噌
- 180 克 水
- 5 克 日式醬油
- 3 顆 蛋
- 25 克 秋葵 (約3枝),去蒂頭、切片
紅棗蜜南瓜
- 50 克 黑糖
- 50 克 水
- 10 克 紅棗 (約6顆)
- 200 克 南瓜 ,去籽、切塊
香菇素羹湯
- 1 大匙 素沙茶醬 ,依個人喜好調整
- 100 克 紅蘿蔔 , 切絲
- 10 克 乾香菇 ,泡軟、切絲
- 100 克 熟竹筍, 切絲 (opcjonalnie)
- 1000 克 水
- ¼ 茶匙 鹽, 依個人喜好調整
-
120
克 生豆皮 (約2片),切條狀、打結
lub 60 克 豆皮結 - 4 茶匙 烏醋, 依個人喜好調整
- ¼ 茶匙 白胡椒粉, 依個人喜好調整
- 30 克 芹菜, 取莖、切碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2220 kJ / 530 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 8 g