Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 60 g di porro, a pezzi (2 cm)
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
25
g di lievito fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito secco -
250
g di farina manitoba
lub 250 g di farina per pizza - 250 g di farina di farro
Farcitura e terminare la preparazione
- 150 g di salame, a fette (3 mm)
- 6 fichi, secchi, in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta ticinese
45 min
Condimento alla senape e aceto balsamico
Brak ocen
Fette biscottate al farro
Brak ocen
Salmone con salsa alla senape e all'aneto
1h 30min
Millefoglie con glassa alla mela cotogna
Brak ocen
Panini di San Gallo
26 Std. 30 Min
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Focaccia pere e gorgonzola
Brak ocen
Focaccia di patate
2h 50min
Tajine di agnello con albicocche e miele
1h 30min
Dolcetti con le prugne
Brak ocen
Pizza quattro stagioni
Brak ocen