Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 40 g di burro, a pezzi, + q.b per imburrare
- 180 g di latte
-
½
cubetto di lievito fresco (ca. 10 g)
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 300 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
Crema
- 200 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
- 2 tuorli d'uovo
- 150 g di zucchero
- 2 pizzichi di cannella in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1592 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta ticinese
45 Min
Polenta ai porri con topping di castagne
Brak ocen
Salsa olandese
Brak ocen
Gelato al miele
Brak ocen
Torta alla panna
45 Min
Corona dei Re Magi con uvetta
1 Std. 55 Min
Torta di carote argoviese
2 Std.
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 Min
Bevanda disintossicante per la pelle
Brak ocen
Corona dei Re Magi
2h 15min
Torta di carote
1j 10 menit
Insalata arcobaleno veloce
10min