![Gâteau du Vully (Torta alla panna) Gâteau du Vully (Torta alla panna)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5beca499-eab5-4909-80e3-b27e0484ae23/Derivates/11f3841f-e5b3-4216-bb0d-f80829584b7c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 40 g di burro, a pezzi, + q.b per imburrare
- 180 g di latte
-
½
cubetto di lievito fresco (ca. 10 g)
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 300 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
Crema
- 200 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
- 2 tuorli d'uovo
- 150 g di zucchero
- 2 pizzichi di cannella in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1592 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2h 30 min
Crostata di mele
1h 15min
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Crema Thermomix®
45 Min
Crostata di mele
1h 15min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Panini del 1° Agosto
1 godz. 10 min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Torta alla panna
45 Min
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Biscotti milanesini
3klst
Treccia bernese
1 godz. 45 min