Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro, per imburrare
- 270 g di pasta sfoglia pronta, (circa 24 x 40 cm)
- 150 g di formaggio semistagionato, a pezzi (3 cm) (es. Gruviera o Gouda)
- 150 - 170 g di cuori di carciofo in scatola, sgocciolati
- 60 g di pomodori secchi, sott'olio, sgocciolati
- 200 g di panna acida (20% di grassi)
- 2 uova
- 20 foglie di basilico fresco, tagliate in strisce sottili
- ¼ di cucchiaino di origano, secco
- ¾ di cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso Casimiro (8 porzioni)
1 godz.
Pizza frescolina
1 Std. 40 Min
Pizza ai peperoni
1h 55 min
Torta di Pasqua
1h 55 min
Torta al cioccolato e fragole
4 Std. 45 Min
Cookies al cioccolato
Brak ocen
Pizzette
1h 20min
Sorbetto al gusto piña colada
30 min
Tortino di patate
1 Std. 40 Min
Confettura classica
55min
Crema Thermomix®
45 min
Biscotti milanesini
3 Std.