Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro, per imburrare
- 270 g di pasta sfoglia pronta, (circa 24 x 40 cm)
- 150 g di formaggio semistagionato, a pezzi (3 cm) (es. Gruviera o Gouda)
- 150 - 170 g di cuori di carciofo in scatola, sgocciolati
- 60 g di pomodori secchi, sott'olio, sgocciolati
- 200 g di panna acida (20% di grassi)
- 2 uova
- 20 foglie di basilico fresco, tagliate in strisce sottili
- ¼ di cucchiaino di origano, secco
- ¾ di cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 Min
Knöpfli
50 Min
Crema di formaggio quark con cioccolato bianco
Keine Bewertungen
Pane alle olive
2 godz. 20 min
Riso Casimiro (8 porzioni)
1h
Treccia alla pancetta con germogli di cipolla
2 Std. 10 Min
Baguette
4 Std.
Vol-au-vent con polpettine
30 menit
Knöpfli
50 Min
Budino alle pere e fragole
Keine Bewertungen
Pollo alla stroganoff
50 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min