Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g água
-
600
g couve coração cortada em tiras
lub 600 g couve-lombarda cortada em tiras - 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura
-
150
g tomate em pedaços
lub 150 g polpa de tomate - 30 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 150 g vinho branco
- 100 g entremeada
- 250 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 1 folha de louro seco
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes (para 0,5 l) - 1 malagueta seca
- 1 farinheira
- ½ chouriço de carne cortado às rodelas
- 1 chouriço de sangue
- 1000 g feijão branco, em lata e escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3904 kJ / 934 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim de leite condensado
4h
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20 min
Favas guisadas
50min
Jardineira de carne
50min
Caldeirada de peixe
45min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30min
Sopa da pedra
1h 30min
Canja de galinha
55min
Cozido de tofu
30min
Baguete
3h 45 min
Lasanha bolonhesa
2h 30min
Arroz no vapor
25min