Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de atún
- 300 g de aceite de girasol
- 80 g de atún en aceite escurrido
- 10 g de alcaparras (y algo más para servir)
- 3 filetes de anchoa en aceite
- 1 cucharadita de vinagre
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 20 g de zumo de limón
- 2 pellizcos de sal (ajuste a su gusto)
Cocción de la ternera
- 1 redondo de ternera (800-1000 g)
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1000 g de agua para el vapor
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2814 kJ / 675 kcal
- Białko
- 38.07 g
- Węglowodany
- 0.05 g
- Tłuszcz
- 58.1 g
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1h 30min
Vitello Tonnato (Ternera en salsa de atún)
4h
Ternera Stroganoff
1h
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13 Std.
Sabayón
15min
Entraña a la plancha con patatas y salsa criolla
30min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Ternera con salsa de atún (Vitello tonnato) para dos
5h 30min
Bondiola con salsa de vino tinto
1h
Pastafrola de membrillo
2h
Chipa
30min