Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de polenta
- 240 g de queso parmesano cortado en trozos de 3 cm
- 800 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de orégano seco
- 300 g de crema de leche
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 20 g de mantequilla y algo más para enmantequillar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1218 kJ / 291 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50 min
Ñoquis de papa
1h 30 min
Soufflé de acelga y queso
35 Min
Goulash
1 Std.
Ñoquis de sémola con salsa reina
1 Std.
Locro
25 Std. 15 Min
Galletitas de limón
1h 45 min
Pastel de carne y calabaza
1 Std.
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1 godz. 25 min
Quiche de zapallito italiano
1 godz. 10 min
Budín de naranja
1 Std.
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55 Min