Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de jamón ibérico en trozos
-
400
g de agua
lub 400 g de caldo de verduras - 4 alcachofas frescas partidas por la mitad
- 8 pencas de acelga (la parte blanca) en trozos
- 8 espárragos blancos naturales
- 250 g de judías verdes planas frescas
- 1 zanahoria en rodajas
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
-
250
g de guisantes frescos desgranados
lub 250 g de guisantes congelados -
250
g de habas frescas desgranadas
lub 250 g de habas congeladas - 1 cucharadita de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 21.75 g
- Węglowodany
- 21.57 g
- Tłuszcz
- 27.34 g
Alternatywne przepisy
Puré de patata
50min
Salsa de tomate
40min
Patatas para guarnición o para tortilla
30min
Lentejas estofadas
3 godz. 45 min
Arroz amarillo con pollo
40min
Albóndigas en salsa española
55min
Flan
5h 30min
Potaje de vigilia
30min
Ensaladilla rusa
1h 15 min
Merluza con patatas y salsa de tomate
50min
Champiñones o setas al ajillo
20 min
Coliflor con bechamel
55min