Jehněčí kotlety, bramborové pyré se špenátem a mátovou omáčkou

Jehněčí kotlety, bramborové pyré se špenátem a mátovou omáčkou

2.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porce

Składniki

  • 800 - 1000 gramů jehněčích kotlet s kostí
  • 30 gramů olivového oleje
  • 1 ¼ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 5 gramů čerstvé máty jen lístky
  • 20 - 30 gramů bílého vinného octa
  • 20 gramů vody
  • 10 gramů cukru
  • 1000 gramů moučných brambor na plátky (0.5 cm)
  • 350 gramů mléka
  • 200 gramů cherry rajčat
  • 100 gramů baby špenátu
  • 30 gramů másla na kousky

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 40.8 g
Kalorie 3321 kJ / 793.2 kcal
Tłuszcz 47.5 g
Błonnik 5.1 g
Węglowodany 56.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...