Urządzenia i Akcesoria
Karmelowe toffi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
30 sztuk
Składniki
-
315 g cukru
-
30 g wody
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
1 - 2 łyżeczki ziaren, mieszanych, lub orzechów1 - 2 łyżeczki soli morskiej, w płatkach (opcjonalnie)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
5 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
371.7 kJ /
88.8 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Jabłka w karmelu
30 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Lody waniliowe
12 godz.
Krówki toffi
2 godz.
Domowe lizaki
40 min
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min