
Urządzenia i Akcesoria
Karmelowe toffi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
30 sztuk
Składniki
-
315 g cukru
-
30 g wody
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
1 - 2 łyżeczki soli morskiej, w płatkach (opcjonalnie)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
88.8 kcal /
371.7 kJ
Białko
0.2 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
10.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czekoladowe pralinki z nadzieniem malinowym
1 godz. 30 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Krówki toffi
2 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Plaster miodu
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min