Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti al cioccolato
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 150 g di zucchero semolato
- 250 g di zucchero grezzo
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 2 uova
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 350 g di farina
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di sale
Crema al burro di arachidi e guarnizione
- 150 g di zucchero semolato
- 800 g di formaggio fresco spalmabile a pezzi
- 450 g di burro di arachidi
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2413 kJ / 577 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al cioccolato CucinaBarilla
1h
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5h
Sponge cake al tè matcha e ciliegie
2h
Torta di pesche e lamponi (vegan)
5h
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30 min.
Ciambelline glassate
50 min.
Crema pasticcera sottovuoto
1h
Torta magica al cacao e arancia
4h
Dolce mandorle e carruba al vapore
1h 20min
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
1h 10 min.
Torta cacao e barbabietola
1h 30 min.
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2h