![Torta al burro di arachidi e biscotti Torta al burro di arachidi e biscotti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6F3683F-D8C9-4D7D-9898-D6658BA1637D/Derivates/2E87A586-496D-4E6B-AE72-916AEE11C893.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti al cioccolato
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 150 g di zucchero semolato
- 250 g di zucchero grezzo
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 2 uova
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 350 g di farina
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di sale
Crema al burro di arachidi e guarnizione
- 150 g di zucchero semolato
- 800 g di formaggio fresco spalmabile a pezzi
- 450 g di burro di arachidi
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2413 kJ / 577 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frappè lamponi e tofu (vegan)
15min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3 Std. 40 Min
Formaggio vegan di macadamia (senza lattosio)
32 godz. 50 min
Éclair vaniglia e cocco
Brak ocen
Cachupa con maiale e fagioli
26 godz. 20 min
Kig ha farz
Brak ocen
Mini maddalene al cioccolato
Brak ocen
Brownies raw al cioccolato, mirtilli e vaniglia
3 Std. 10 Min
Mousse al cioccolato per copertura
20min
Frappè all'orzo
10min
Brownies (vegan)
55min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min