Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 ½ TL Salz
Belag
- 3 Stängel glatte Petersilie, frisch, abgezupft
- 1 Peperoni, grün oder rot (nach Geschmack entkernt)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Tomaten, halbiert
-
200
g Rinderhackfleisch
lub 200 g Lammhackfleisch - 40 g Olivenöl
-
50
g Domates Salçası
lub 50 g Tomatenmark - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika rosenscharf
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1589 kJ / 379 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Köfte Adana-Art mit Zwiebelsalat - Adana Köfte ve Soğan Salatası
35 dk
Butterreis mit Fadennudeln - Şehriyeli Pirinç Pilavı
50 dk
Sesamkringel - Simit
2 Std. 10 Min
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35 dk
Börek vom Backblech - Tepsi Böreği
1sa
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1 godz. 45 min
Poca (türkische Hörnchen)
2 Std. 10 Min
Milchcreme mit Engelshaar - Tel Kadayıflı Muhallebi
3h 30min
Teigschiffchen mit Rinderhack - Etli Pide
1sa
Lahmacun (Türkische Pizza)
1sa
Schnecken mit Schafskäsefüllung - Peynirli Poğaça
1 Std. 10 Min
Fladenbrot - Pide
1 Std. 50 Min