Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 370 g di mozzarella, scolata dal siero e a pezzi (2 cm)
- 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 315 g di acqua a temperatura ambiente
- 1 bustina di lievito di birra disidratato (16 g)
- 1 cucchiaino di zucchero
- 570 g di farina tipo 0
- 30 g di farina di mais a grana media
- 60 g di burro fuso
- 3 cucchiaini di sale
- 270 g di salsiccia di maiale a pezzi (2 cm)
- 200 g di cipolle in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
- ½ cucchiaino di basilico secco
- ½ cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di rosmarino fresco
- ¼ di cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 75 g di salame chorizo a fette
- 75 g di salame a fette
- 100 g di bacon a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 32200 kJ / 7696 kcal
- Białko
- 382 g
- Węglowodany
- 577 g
- Tłuszcz
- 421 g
- Błonnik
- 41 g
Alternatywne przepisy
Pita
4h
Pizza ai peperoni
1 godz. 55 min
Churros
40min
Pane allo zafferano (Cuchaule)
2h 30min
Focaccia con crema spalmabile all'avocado
2 Std. 20 Min
Sardenaira alla sanremasca
3h 10min
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza libanese alle erbe aromatiche (Manakish con Za'atar)
2 Std.
Piadine burro e erbe
35 min
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4 Std. 30 Min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Pizza Margherita e basilico
2sa 10 dk