![Pizza stile Chicago Pizza stile Chicago](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02ea0224-7316-406d-bb3d-5ed36e17a7b6/Derivates/85848d56-2911-4221-950f-b071d2d8fedf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 370 g di mozzarella, scolata dal siero e a pezzi (2 cm)
- 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 315 g di acqua a temperatura ambiente
- 1 bustina di lievito di birra disidratato (16 g)
- 1 cucchiaino di zucchero
- 570 g di farina tipo 0
- 30 g di farina di mais a grana media
- 60 g di burro fuso
- 3 cucchiaini di sale
- 270 g di salsiccia di maiale a pezzi (2 cm)
- 200 g di cipolle in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
- ½ cucchiaino di basilico secco
- ½ cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di rosmarino fresco
- ¼ di cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 75 g di salame chorizo a fette
- 75 g di salame a fette
- 100 g di bacon a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 32200 kJ / 7696 kcal
- Białko
- 382 g
- Węglowodany
- 577 g
- Tłuszcz
- 421 g
- Błonnik
- 41 g
Alternatywne przepisy
Panini venostani
3h
Cocktail Pisco sour
10 Min
Panini del venerdì santo (Hot cross buns)
4 Std.
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2 godz. 20 min
Pizza New York style
3h 50min
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4 godz. 30 min
Panzerotti romani
1h 10min
Cheese naan
3 godz. 5 min
Knödel
50min
Polka (pane francese)
5 Std.
Purè di patate e barbabietola
50min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min