Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 500 g di gamberi crudi, con il guscio
- 600 g di latte
- 2 cucchiaini di sale
- 150 g di cipolle in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di coriandolo fresco, le foglioline lavate
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 150 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 80 g di farina tipo 00
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Crêpes
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di farina tipo 00
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 3 uova
- 250 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di crescione d'acqua
- 120 g di yogurt bianco naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 309 kJ / 20 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4h 45min
Crêpes al radicchio e carciofi
1sa 50 dk
Creme brûlée (senza lattosio)
25min
Polpette di cozze alla spezzina
1小时 30 分钟
Crostatine al limoncello
2sa 35 dk
Canapè di granchio con crema coriandolo e menta
1小时 10 分钟
Girelle alla curcuma con zucchine e gamberetti
8h
Brodo Thai di gamberi e mele speziate
1h 15 min
Torta langotta di Luca Montersino
1h 15 min
Sformato di baccalà
3h 30min
Crêpes agli asparagi e salmone
2小时 30 分钟
Crème brûlée
1小时 10 分钟