Crêpes ai gamberi e crescione

Crêpes ai gamberi e crescione

4.3 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Ripieno
  • di gamberi crudi con il guscio
    500 g
  • di latte
    600 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di cipolle in quarti
    150 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di coriandolo fresco le foglioline lavate
    30 g
  • peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di concentrato di pomodoro
    10 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    150 g
  • di farina tipo 00
    80 g
  • limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
    1
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    30 g
Crêpes
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di farina tipo 00
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • uova
    3
  • di latte
    250 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • burro q.b.
Terminare la preparazione
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di crescione d'acqua
    100 g
  • di yogurt bianco naturale
    120 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 20 kcal / 309 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...