Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen

Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen

2.9 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 Stücke

Składniki

Kuchen
  • Nougat mit Mandeln, in Stücken
    150 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    500 g
  • Zucker
    35 g
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken
    120 g
  • Weinbrand
    30 g
  • Löffelbiskuits
    24
  • Milch
    250 g
Glasur
  • Sahne
    75 g
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken
    75 g
  • Butter
    35 g
  • Kakao zum Bestäuben
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 2127 kJ / 509 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...