Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
⅓
Würfel Hefe (15 g)
lub ½ Pck. Trockenhefe (ca. 5 g) - 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Ziegenweichkäse
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 TL rosa Pfefferkörner
-
1
Stängel Majoran, abgezupft
lub 1 Stängel Thymian, abgezupft - 20 g natives Olivenöl
- 16 Cherry-Tomaten, halbiert
- ½ TL Salz
- 100 g Ziegenweichkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Pizza Frescolina
1h 40min
Gefüllte Focaccia mit Auberginen
1h 50min
Pizza auf ligurische Art
1h 50min
Pizza Vier Jahreszeiten
1h 30min
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1h 45min
Bucatini mit Auberginen und Steinpilzen
1sa 10 dk
Frische Pappardelle mit Rucola-Ricotta-Pesto
1 godz.
Frittierte Mini-Pizzen
2 Std.
Tomaten-Rucola-Pizza
50 min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 20min
Rom - Pizzataler
1h 30min
Spinat-Feta-Taschen
1sa 10 dk