Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Mehl
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Salz
- 25 g Olivenöl
- 1 Prise Zucker
Belag
- 250 g Mozzarella (2 Kugeln), in Stücken
- 200 g Feta, in Stücken
- 1 Dose geschälte Tomate (400 g)
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl
- 350 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2944 kJ / 598 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tortellini-Spinat-Auflauf
1h
Gemüsepizza
1h 40min
Spinat-Pizza mit Ei
1 godz. 45 min
Zucchini-Pizza
1 godz. 50 min
Pikante Auberginen-Pizza mit Ziegenkäse
1h 30min
Paprika-Feta-Tarte
1h
Paprika-Oliven-Tortilla
1h 20min
Tomaten-Rucola-Pizza
50min
Zucchini-Tomaten-Gratin
1h
Dinkel-Pizza mit Gemüse
1h 40min
Brokkoli-Champignon-Pizza
1h 10 min
Pizza Tonno e cipolla
13 Std. 15 Min